NORDAFlogo

Lederen tar ordet

30.08.2024

I midten av mai i år gjennomførte NORDAF i samarbeid med den internasjonale dagkirurgi organisasjonen (IAAS) den 15. verdenskongressen i Dagkirurgi.

Møtet ble holdt over tre dager i Oslo med 700 deltakere, og med mildt sagt fantastiske rammer omkring arrangementet. Aldri har vel hovedstaden sett en vakrere mai måned, med strålende sol og temperaturer godt opp på tyve tallet, og en glitrende Oslofjord som ramme omkring det hele. Deltakere kom fra 22 ulike nasjoner verden over, og vi kan være stolte av at det aldri tidligere har deltatt flere delegater fra Kina på en medisinsk kongress utenfor Kinas grenser enn på nettopp denne. Foredragene var gode og svært varierte og gjenspeilte det faktum at dagkirurgi praktiseres ulikt både med henblikk på organisering og til dels i hvordan man definerer begrepet "dagkirurgi" avhengig av hvor i verden man befinner seg.

Tilreisende fikk æren av å høre vår helseminister adressere dagkirurgi som et viktig verktøy for å nå helsemålene, og de fikk anledning til å delta på den formelle mottakelsen gitt av Oslo kommune i det storslagne Oslo Rådhus. Et svært vellykket møte på alle måter, og vi er takknemlige over at vi fikk muligheten til å vise verden hvordan vi praktiserer norsk og nordisk dagkirurgi.

Nå er styret i Nordaf opptatte av å fremme vår egen nasjonale kongress, Vintermøtet, som avholdes for 27. gang ved Expo Fornebu 10.-11. januar 2025, vi håper at alle dagkirurgisk interesserte setter av disse datoene.

Mvh Mads H. S. Moxness

Styreleder Nordaf